Uteservering i Stockholm – året om

Stockholm bjuder på en massa uteserveringar och skönt utomhushäng. Den som tror att detta bara är ett sommarfenomen har helt fel. Allt fler restauranger och kaféer satsar på att ha sin uteservering öppen året runt.

3300057-uteservering-i-kungstradgarden

Här kan man läsa om att allt fler krogar och kaféer har utomhusserveringar året runt och att det är många som vill äta ute även på vintern. På Södermalm i Stockholm finns exempelvis 37 stycken restauranger och kaféer som har tillstånd att ha uteservering hela året. Detta är en fördubbling om man jämför med fem år sedan. Varför många av krogarna väljer att ha sin uteservering öppen även när det inte är sol och värme, beror på att många kunder faktiskt efterfrågar det. Och detta har lett till att trafikkontorets tillståndsavdelning fullkomligt exploderat med ansökningar de senaste åren.

Mysig uteservering på vintern

Att satsa på en uteservering som har öppet även under vinterhalvåret kan alltså vara en smart idé, i alla fall om man driver restaurang eller kafé i Stockholm. Det gäller dock att man har en uteservering som är väl utrustad för vintern med värmare, filtar, sköna fåtöljer och parasoll. Det är nämligen ingen som vill sitta på en hård och kall plaststol mitt i vintern och detta måste man verkligen ha i åtanke. Allt som behövs för att göra en uteservering mysig och inbjudande kan man hitta på en sajt som Arnee.

Stockholm har stort utbud

Oavsett om man letar efter en uteservering på sommaren eller på vintern, finns ett enormt utbud i vår sköna huvudstad. Både i Svenska Dagbladet och i Metro kan man ta del av en guide till en massa trevliga uteserveringar i Stockholm. I Metro tipsar man bland annat om Lydmars terrass, Sturehof och Trädgården. I Svd skriver man istället om Jardin, Debaser Humlegården och om Orangeriet. Det finns verkligen något för alla i Stockholm när det kommer till uteserveringar och det är bara att välja mellan serveringar där man kan äta mat, fika eller till och med ta en drink eller klubba. Självklart är utbudet allra bäst på sommaren, även om vintern bjuder på allt fler uteserveringshäng.