Upptäck Stockholms skärgård

Stockholms innerstad i all ära men vill man uppleva något riktigt vackert i Stockholm, bör man ta sig ut till skärgården. Det satsas allt mer på att öka tillgängligheten till skärgården och nu är det lätt att ta sig en tur dit, året om.

189381-bay

I sommar kommer man kunna utforska Stockholms skärgårdsöar ännu lättare än tidigare. Det ska nämligen finnas möjlighet att besöka öarna utan att åka in till stan och ta båten därifrån. En ny båt som går från Norrtälje i norr till Nynäshamn i söder, kommer at tas i trafik i sommar. Stavnäs båttaxi kommer köra två båtar med start midsommarveckan och nio veckor utöver det. Resan kommer att kosta som andra skärgårdsbåtresor men nu kommer man alltså ha möjlighet att se hela Stockholms skärgård, från den nordligaste till den sydligaste delen. Läs mer.

Satsningar på skärgården

Den här satsningen har man gjort som en del i att förbättra möjligheterna för turister och lokalbor att ta sig ut i Stockholm skärgård. De senaste åren har populäriteten för skärgården ökat mycket och man tror att den kan komma att bli en utav Sveriges största turistattraktioner. I Svenska Dagbladet kan man till exempel läsa om att Exportrådet pekat ut Stockholms skärgård som en exportmogen destination och därför var den med i en specialsatsning under förra året. Med denna satsning försökte man lyfta fram och förbättra turistupplevelserna på platsen.

Åk dit året om

Det är dock inte bara sommaren som är i fokus när man försöker bygga upp Stockholms skärgård som varumärke. Året runt kan företag till exempel åka på konferens skärgården. Det är även många som de senaste åren har valt att besöka skärgården höst- och vintertid. Under dessa årstider slipper man all stress från den stora mängden turister och lugnet kan infinna sig. Många krogar och boenden har nu öppet en bra bit in på hösten och flera av dem har öppet året runt. Allt går bara i ett lite lugnare tempo, skriver DN.