Detta älskar turisterna med Stockholm

Många är här i staden för att upptäcka allt den har att bjuda på – men vad har högst betyg på turistsajten Trip Advisor och vilka storstäder är egentligen billigast för turister?

 

 

Är du en person som likt alla utländska turister vill upptäcka Stockholm? Först och främst behöver du då en skön plats att sova på, gärna centralt och med bra hotellfrukost. Sådana hotell hittar du på Stockholmshotell.com bland annat.

 

Stockholm har mycket att bjuda på

 

Stockholm bjuder på varierande och imponerande hotell med klass, liksom att staden erbjuder massvis av sevärdheter. Men vilka är de bästa ställena att upptäcka om en frågar just turisterna? I Dagens Nyheter går det att läsa om hur väldigt många givetvis rekommenderar att man ska promenera i Gamla stan. Det är främst Västerlånggatan många tänker på när de tänker på Gamla stan, men det finns så mycket mer att upptäcka än så.

 

Många vill se regalskeppet Vasa från 1600-talet

Över 24 000 personer har rankat Vasamuseet på Djurgården som den allra bästa sevärdheten att ta sig tid. Vasaskeppet i all sin storhet får helt enkelt många att verkligen tappa andan. Redan en kvart innan öppning står det hela fem turistbussar parkerade utanför, det kostar bara 130 kronor och för den summan får besökarna se regalskeppet och får dessutom en hel massa information om hur livet i Stockholm, huvudstaden var på 1600-talet då skeppet byggdes. Mer om vad som verkligen står ut på Trip advisor går att läsa om i artikeln ovan.

 

Men vilka är de billigaste storstäderna för turister egentligen? Enligt en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur Forex tagit fram ett storstadsindex för vad det kostar att turista i 77 olika storstäder runt om i världen. Den stad som kommer på förstaplats är Ho Chi Minh-staden, andraplats är Manila, sedan kommer Kuala Lumpur, Jakarta, Bangkok, Sofia, Belgrad, Sankt Petersburg, Sarajevo och sist på topplistan över de billigaste städerna kommer Lima.